Pelletkachel kopen Tytsjerksteradiel

Vergelijk installateurs pelletketels Tytsjerksteradiel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tytsjerksteradiel kopen is bij uitstek geschikt om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl check jij actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 9091

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tytsjerksteradiel een uitstekende optie. Dat kan zijn de Pretty V van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Tytsjerksteradielgebruikt 2650 kWh stroom en nog eens 2650 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Tytsjerksteradiel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Tytsjerksteradiel waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tytsjerksteradiel

Een andere goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en voordelige mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in tytsjerksteradiel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent het huis. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Tytsjerksteradiel. Vraag om verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tytsjerksteradiel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Tytsjerksteradiel?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €450 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Hydro DV250 (Davinci), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.6-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • HRV 140 Touch (Ravelli), vermogen 17,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Tytsjerksteradiel. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9091.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente