Pelletkachel kopen Bornwird

Vergelijk installateurs pelletketels Bornwird

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bornwird kopen opent nieuwe deuren om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan tal van type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze tool doorzoek je praktische info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9156

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van velerlei randvoorwaarden. Onder andere: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9156
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bornwird iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Duetto 9 van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bornwird vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Bornwird waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bornwird

Een krachtige en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige mogelijkheid: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in bornwird

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel monteurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen over uw huis. Relevant zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Bornwird. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bornwird


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bornwird?

Er zijn op dit moment diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €600 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Corridor Idro 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Insert Idra Maxi (Thermorossi), vermogen 24,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MARLENE TONDA COMFORT AIR (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bornwird. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9156.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!