Pelletkachel kopen Vinkega

Vergelijk installateurs pelletketels Vinkega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vinkega kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze tool lees jij actuele details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 8393

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8393
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vinkega een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Class 90 van het merk KloverOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfconsumeert 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vinkega vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Vinkega waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Vinkega

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in vinkega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen aangaande uw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga in zee met een betrouwbare installateur in Vinkega. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vinkega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Vinkega?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk extra interessant. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen €500 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Compact (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Dani New 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • AC70 / A70 9 kW (Palazzetti), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vinkega. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8393.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!