Pelletkachel kopen Nijeholtpade

Vergelijk installateurs pelletketels Nijeholtpade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijeholtpade kopen biedt jou de kans om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij deze pagina doorzoek jij veelzijdige raadgeving die helpen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8475

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8475
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijeholtpade iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Aqua 14 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nijeholtpade vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Hollanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nijeholtpade waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijeholtpade

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €800 per product.

pelletkachel installateurs in nijeholtpade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel aannemers zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen aangaande je huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Nijeholtpade. Vraag naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nijeholtpade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nijeholtpade?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €850 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Insert Line 490 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Martina idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Violetta 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nijeholtpade. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8475.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!