Pelletkachel kopen De Blesse

Vergelijk installateurs pelletketels De Blesse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Blesse kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verschillende installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze vergelijker lees jij uitgebreide details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 8397

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8397
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Blesse een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Milù 14 van het merk Ambiente & CaloreOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €166,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel De Blesse vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in De Blesse waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in De Blesse

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in de-blesse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel installateurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen speciale vragen die gaan over het huis. Onder andere het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in De Blesse. Check de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Blesse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in De Blesse?

Tegenwoordig zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel & pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €700 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Arata (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Julie 9 Pro 2 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 11 (Palazzetti), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in De Blesse. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8397.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!