Pelletkachel kopen Oldetrijne

Vergelijk installateurs pelletketels Oldetrijne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldetrijne kopen is bij uitstek geschikt om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk je samengestelde info die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8479

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Onder andere: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8479
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldetrijne geen gek idee. Dat kan zijn de Marlene Pellet Hydro van het merk Sergio LeoniNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oldetrijne vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Oldetrijne waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oldetrijne

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante optie: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in oldetrijne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen ten aanzien van uw woning. Onder andere de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Oldetrijne. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oldetrijne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oldetrijne?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €800 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Insert Line 600 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Dea (Pasian), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Lola 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oldetrijne. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8479.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!