Pelletkachel kopen Nijetrijne

Vergelijk installateurs pelletketels Nijetrijne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijetrijne kopen stelt jou in staat om huizen duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze vergelijker doorzoek je omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 8481

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Denk aan: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8481
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijetrijne zeker een goede optie. Dat kan zijn de Levana Aqua 8 kW van het merk Olsberg GmbHOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Weststellingwerfconsumeert 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nijetrijne vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Nijetrijne waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijetrijne

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie kan benut worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1300 per model.

pelletkachel installateurs in nijetrijne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake je woning. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga aan de slag met een erkende installateur in Nijetrijne. Bekijk de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nijetrijne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nijetrijne?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn honderden pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €600 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cuba 12 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Nina (Pasian), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.
 • Nicolas 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Nijetrijne. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8431, 8481.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!