Pelletkachel kopen Oldeholtpade

Vergelijk installateurs pelletketels Oldeholtpade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldeholtpade kopen biedt jou de kans om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze website ontdek je waardevolle raadgeving die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 8474

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Bijvoorbeeld: soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8474
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldeholtpade wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de SLIM 75 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom plus 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Oldeholtpade vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Oldeholtpade waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oldeholtpade

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor het CV systeem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in oldeholtpade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen speciale vragen omtrent uw huis. Relevant zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Oldeholtpade. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oldeholtpade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oldeholtpade?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €550 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecotherm Insert 49 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Ginger idro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Soprano 8 Silent (Palazzetti Lelio), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oldeholtpade. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8474.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!