Pelletkachel kopen Ter Idzard

Vergelijk installateurs pelletketels Ter Idzard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ter Idzard kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek je veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8476

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan velerlei factoren. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8476
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ter Idzard een uitstekende optie. Dat kan zijn de REDONDA10-GLASS van het merk KalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Weststellingwerfconsumeert 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ter Idzard vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Hollanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ter Idzard waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ter Idzard

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie zorgt voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, biomassa is goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in ter-idzard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders werken in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over je woning. Voorbeelden zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Ter Idzard. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ter Idzard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ter Idzard?

In de huidige situatie zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt duizenden pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €700 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Insert Line 450 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Noah 12 Idro (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Hugo 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ter Idzard. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8476.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!