Pelletkachel kopen Nijeholtwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Nijeholtwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijeholtwolde kopen is bij uitstek geschikt om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze tool doorzoek je toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 8488

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse facetten. Je kunt denken aan: soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8488
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijeholtwolde zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Sirio van het merk Ambiente & CaloreNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nijeholtwolde vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Nijeholtwolde waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nijeholtwolde

Een andere is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en voordelige installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in nijeholtwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen omtrent je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als de kleur en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een goede installateur in Nijeholtwolde. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijeholtwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nijeholtwolde?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan honderden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €700 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Pidra 13 Aromy Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Hydria 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire da rivestimento 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nijeholtwolde. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8488.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!