Pelletkachel kopen Oosterstreek

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterstreek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterstreek kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze tool check je omvangrijke informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 8388

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verschillende facetten. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8388
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterstreek iets om te overwegen. Denk aan de Giove 16,5 kW van het merk EvaCalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oosterstreek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Oosterstreek waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterstreek

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie kan benut worden voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en aantrekkelijke optie: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in oosterstreek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je relevante vragen over uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een goede installateur in Oosterstreek. Kijk naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterstreek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oosterstreek?

Er zijn op dit moment veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €650 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Focus (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anna 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Oostende 7 (Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oosterstreek. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8388.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!