Pelletkachel kopen Sonnega

Vergelijk installateurs pelletketels Sonnega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sonnega kopen stelt jou in staat om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze tool lees je handige details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 8478

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Denk aan: jouw type huis, het doel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8478
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sonnega misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Ecofire Anita idro 13 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Sonnega vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Sonnega waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sonnega

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en voordelige keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in sonnega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen aangaande jouw woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Sonnega. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Sonnega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Sonnega?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk extra interessant. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €800 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecotherm Insert 60 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Flora Aria (Pasian), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Ecofire Lola 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Sonnega. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8478.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!