Pelletkachel kopen Scherpenzeel

Vergelijk installateurs pelletketels Scherpenzeel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scherpenzeel kopen opent nieuwe deuren om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn meerdere soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze tool doorzoek jij actuele toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8483

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van velerlei randvoorwaarden. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8483
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Scherpenzeel een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Disk E van het merk ITCOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Scherpenzeel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Scherpenzeel waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Scherpenzeel

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en voordelige oplossing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in scherpenzeel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. jouw woning. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Scherpenzeel. Vraag om recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Scherpenzeel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Scherpenzeel?

Recent kun je gebruik maken van allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €950 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • POP 6E (Thermorossi), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Asteas 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • DE 7 AFC (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Scherpenzeel. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3925, 8483.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!