Pelletkachel kopen Munnekeburen

Vergelijk installateurs pelletketels Munnekeburen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Munnekeburen kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze website lees je bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 8485

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8485
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Munnekeburen zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Cornelia 7 van het merk Castelmonte SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Weststellingwerfconsumeert 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Munnekeburen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Munnekeburen waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Munnekeburen

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een groene en relatief goedkope installatie: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in munnekeburen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen diverse vragen ten aanzien van jouw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga voor een erkende installateur in Munnekeburen. Houd rekening met klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Munnekeburen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Munnekeburen?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €950 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • POP 8E (Thermorossi), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Delya 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Allegro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Munnekeburen. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8485.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!