Pelletkachel kopen Wolvega

Vergelijk installateurs pelletketels Wolvega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wolvega kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze tool vind je toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 8471

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse facetten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8471
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wolvega wellicht iets voor jou. Denk aan de Elda Elite Steel van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wolvega vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wolvega waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wolvega

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een bewuste en besparende keuze: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in wolvega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we wat vragen aangaande uw huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of meer een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Wolvega. Kijk naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wolvega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wolvega?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €700 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • BellaVista (R) Silent (Thermorossi), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Elisabeth idro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Soprano 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wolvega. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8470, 8471, 8472.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!