Pelletkachel kopen Boijl

Vergelijk installateurs pelletketels Boijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boijl kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze vergelijker vind je handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 8392

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8392
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boijl misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Arianna 12 van het merk CS-ThermosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Boijl vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Boijl waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Boijl

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en prijs-interessante keuze: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in boijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van het huis. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een geschikte installateur in Boijl. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Boijl?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is varieert tussen de €550 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Favilla / Berija / Dalmata / Dama (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Beatrice 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • AC70 / A70 8 kW (Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Boijl. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8392.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!