Pelletkachel kopen De Hoeve

Vergelijk installateurs pelletketels De Hoeve

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Hoeve kopen stelt jou in staat om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina lees je veelzijdige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 8394

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8394
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Hoeve zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de CADEL DOGE AIR PLUS van het merk CADEL SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel De Hoeve vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Hollanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in De Hoeve waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in De Hoeve

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-hoeve


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen over jouw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als en soort kachel en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies voor een goede installateur in De Hoeve. Let op klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Hoeve


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in De Hoeve?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €400 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Elegance (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Dani New 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 8 (Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Hoeve. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8394.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!