Pelletkachel kopen Nijelamer

Vergelijk installateurs pelletketels Nijelamer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijelamer kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze pagina doorzoek je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 8487

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8487
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijelamer zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Cuba 10 van het merk ThermorossiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nijelamer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel bewoners gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Nijelamer waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijelamer

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en relatief goedkope optie: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in nijelamer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over het woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als ambiance en de afmetingen hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een goede installateur in Nijelamer. Check de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijelamer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nijelamer?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan duizenden pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €650 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Pidra 13 Dorica Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Hydria 15 (Pasqualicchio), vermogen 12,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Cesare 11 (Palazzetti Lelio), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nijelamer. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8487.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!