Pelletkachel kopen Steggerda

Vergelijk installateurs pelletketels Steggerda

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steggerda kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze website lees jij toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8395

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan specifieke variabelen. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8395
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Steggerda zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Aura 11.0C van het merk Fontana SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Steggerda vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Hollanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Steggerda waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Steggerda

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een duurzame en aantrekkelijke oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in steggerda


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen omtrent jouw woning. Voorbeelden zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een uitstekende installateur in Steggerda. Vraag naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Steggerda


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Steggerda?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €600 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Alaska (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Julie 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 9 (Palazzetti), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Steggerda. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8395.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!