Pelletkachel kopen Zandhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Zandhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zandhuizen kopen biedt jou de kans om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze vergelijker ontdek je waardevolle raadgeving die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 8389

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zandhuizen zeer interessant. Dat kan zijn de Sophie van het merk GallusOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zandhuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Zandhuizen waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zandhuizen

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in zandhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen over uw huis. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Zandhuizen. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zandhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zandhuizen?

Momenteel bestaan er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €550 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Greco (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anna 9 Pro 2 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AC70 / A70 6 kW (Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zandhuizen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8389.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!