Pelletkachel kopen Noordwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Noordwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordwolde kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze pagina vind je actuele adviezen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8391

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk zijn: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8391
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordwolde een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Double 12 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom plus 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Noordwolde vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Noordwolde waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordwolde

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende beslissing: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in noordwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je diverse vragen m.b.t. uw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies een uitstekende installateur in Noordwolde. Check de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Noordwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Noordwolde?

In de huidige situatie zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €950 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Alare (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anna 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AC70 / A70 7 kW (Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Noordwolde. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8390, 8391.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!