Pelletkachel kopen Langelille

Vergelijk installateurs pelletketels Langelille

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langelille kopen stelt jou in staat om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool vind je uitgebreide toelichtingen die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 8484

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke onderdelen. We spreken over: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8484
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langelille een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de HRV 160 Touch van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Langelille vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio consumenten preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Langelille waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Langelille

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in langelille


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen m.b.t. jouw woning. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en de grootte spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies een uitstekende installateur in Langelille. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Langelille


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Langelille?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €450 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • POP 8 (Thermorossi), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Asteas 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • DE 9 AFC (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Langelille. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8484.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!