Pelletkachel kopen Oldelamer

Vergelijk installateurs pelletketels Oldelamer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldelamer kopen is bij uitstek geschikt om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden meerdere type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl vind jij uitgebreide toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 8486

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels allerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8486
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldelamer misschien we dé oplossing. Denk aan de Butterfly Air van het merk LaminoxOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfverbruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oldelamer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Oldelamer waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oldelamer

Een krachtige en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie is geschikt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in oldelamer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn speciale vragen inzake uw huis. Onder andere het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een geschikte installateur in Oldelamer. Kijk naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oldelamer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oldelamer?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet mis. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €400 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • H20 34 Metalcolor (Thermorossi), vermogen 27,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Delya 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Andres 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oldelamer. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8486.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!