Pelletkachel kopen Oldeholtwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Oldeholtwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldeholtwolde kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze tool ontdek jij actuele details die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 8477

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door velerlei factoren. We spreken over: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8477
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldeholtwolde zeer interessant. Bijvoorbeeld de Aqva 18 van het merk EfiammaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfconsumeert 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oldeholtwolde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Oldeholtwolde waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oldeholtwolde

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en voordelige beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in oldeholtwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we wat vragen die gaan over het huis. Belangrijk zijn het type woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een goede installateur in Oldeholtwolde. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oldeholtwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oldeholtwolde?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €600 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Cuba 10 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Alba Aria (Pasian), vermogen 14,7 [KW], €735 subsidie.
 • Hugo 14 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €725 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oldeholtwolde. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8477.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!