Pelletkachel kopen Blesdijke

Vergelijk installateurs pelletketels Blesdijke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blesdijke kopen biedt jou de kans om woningen duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl lees jij uitgebreide adviezen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8398

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van specifieke onderdelen. Bijvoorbeeld: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8398
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blesdijke zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Induo RAO van het merk RikaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Blesdijke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Nederlanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Blesdijke waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Blesdijke

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €800 per product.

pelletkachel installateurs in blesdijke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs werken in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen diverse vragen over je woning. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga in zee met een professionele installateur in Blesdijke. Vraag naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Blesdijke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Blesdijke?

In de huidige situatie zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €500 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Duetto 9 (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Julie 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 12 (Palazzetti), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Blesdijke. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8398.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!