Pelletkachel kopen Spanga

Vergelijk installateurs pelletketels Spanga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spanga kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker vind je toepasbare aanbevelingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8482

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Denk aan: soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8482
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spanga een uitstekende optie. Denk aan de LINEA LP9 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Spanga vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Spanga waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Spanga

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €950 per product.

pelletkachel installateurs in spanga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste monteurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen over het huis. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als de kleur en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en maak een keuze voor een professionele installateur in Spanga. Houd rekening met beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Spanga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Spanga?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel & pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €800 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • POP 6 (Thermorossi), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Aphrodite hydro 15 (Pasqualicchio), vermogen 12,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Nicolas 14 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €725 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Spanga. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8482.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!