Pelletkachel kopen Peperga

Vergelijk installateurs pelletketels Peperga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Peperga kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verschillende installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze pagina ontdek je uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8396

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Denk aan: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8396
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Peperga zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de OMEGA van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Peperga vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Peperga waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Peperga

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en voordelige oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in peperga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen ten aanzien van uw huis. Relevant zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en de afmetingen spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Peperga. Vraag om ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Peperga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Peperga?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet mis. Het bedrag dat toe te passen is varieert tussen €800 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Alaska glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Julie 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 10 (Palazzetti), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Peperga. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8396.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!