Pelletkachel kopen Slijkenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Slijkenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Slijkenburg kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je actuele toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 8489

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere onderdelen. We spreken over: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8489
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Slijkenburg geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Diva Mid van het merk KloverOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfgebruikt 2770 kWh stroom plus 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Slijkenburg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Slijkenburg waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Slijkenburg

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in slijkenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen inzake uw huis. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Slijkenburg. Bekijk de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Slijkenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Slijkenburg?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €800 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Pidra 13 Saint Moritz (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Hydria 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire da rivestimento 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Slijkenburg. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8489.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!