Pelletkachel kopen Midden-Groningen

Vergelijk installateurs pelletketels Midden-Groningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midden-Groningen kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze tool tref jij waardevolle info die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9636

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. Onder andere: jouw soort woning, het doel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Midden-Groningen een uitstekende optie. Dat kan zijn de Iris Air 70 van het merk Royal / PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €168,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Midden-Groningen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel mensen kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Midden-Groningen waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Midden-Groningen

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope beslissing: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in midden-groningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen omtrent je woonobject. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als ambiance en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een erkende installateur in Midden-Groningen. Bekijk de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Midden-Groningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Midden-Groningen?

Recent kun je gebruik maken van allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €650 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Eco 8 (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • SLIM 90 (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Evita (Savvas Gekas & Son), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Midden-Groningen. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9636.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente