Pelletkachel kopen Scharmer

Vergelijk installateurs pelletketels Scharmer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scharmer kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verschillende modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze website bekijk jij accurate details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9616

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met velerlei facetten. Bijvoorbeeld: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Scharmer iets om te overwegen. Dat kan zijn de EGO AIR UP van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €168,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Scharmer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Scharmer waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Scharmer

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in scharmer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. het huis. U kunt denken aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een betrouwbare installateur in Scharmer. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Scharmer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Scharmer?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €800 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • ENERGY VETRO (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Hermetic 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (13 kW) (Wodtke), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Scharmer. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9616.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!