Pelletkachel kopen Luddeweer

Vergelijk installateurs pelletketels Luddeweer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Luddeweer kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via de pelletkachel-vergelijker vind je praktische raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9624

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9624
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Luddeweer zeer interessant. Dat kan zijn de Petit 6 / Mignon 6 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €168,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Luddeweer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Hollanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Luddeweer waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Luddeweer

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in luddeweer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen ten aanzien van uw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als ambiance en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Luddeweer. Check de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Luddeweer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Luddeweer?

Recent kun je gebruik maken van velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €500 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Termo Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 17,4 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 90 (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ADURO H2 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Luddeweer. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9624.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!