Pelletkachel kopen Sappemeer

Vergelijk installateurs pelletketels Sappemeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sappemeer kopen maakt het mogelijk om uw huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze tool vind je handige informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie type modellen:

    kachel installateur 9611

  1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
  2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
  3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels allerlei onderdelen. Denk aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9611
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sappemeer zeker een goede optie. Dat kan zijn de COSTANZA IDRO van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
  • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
  • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
  • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
  • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
  • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Sappemeer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Sappemeer waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sappemeer

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
  • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
  • Biomassa energie is altijd beschikbaar
  • De gasaansluiting kan de deur uit
  • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in sappemeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

  1. Persoonsgegevens invoeren

    Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

  2. Beschrijf de woning

    Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over jouw huis. Belangrijk zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

  3. Omschrijf specifieke behoeften

    Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

  4. Prijzen en offertes vergelijken

    Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies een professionele installateur in Sappemeer. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

  5. Montage van de pelletkachel

    Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sappemeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Sappemeer?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aanlokkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen de €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

  • WAVE acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
  • 98ELITE.8-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
  • Jack water+ 8kW (Wodtke), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Sappemeer. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9610, 9611.
  1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
  2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
  3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
  4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!