Pelletkachel kopen Westerbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Westerbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerbroek kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina vind je waardevolle toelichtingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9608

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9608
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerbroek een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Sissy Pellet Hydro van het merk Sergio LeoniNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Westerbroek vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Westerbroek waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westerbroek

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en relatief goedkope installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in westerbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden mag worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen aangaande uw huis. U kunt denken aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Westerbroek. Kijk naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Westerbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Westerbroek?

Hedendaags vind je verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €700 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • BLITZ HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • SLIM MOD 10 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 13 kW water+ (Wodtke), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Westerbroek. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9608.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!