Pelletkachel kopen Stadskanaal

Vergelijk installateurs pelletketels Stadskanaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stadskanaal kopen maakt het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze website tref jij veelzijdige raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 9501

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9501
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stadskanaal zeker een goede optie. Denk aan de Vivo 90 Pellet Basic van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Stadskanaalverbruikt 2880 kWh stroom plus nog eens 2880 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Stadskanaal vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Stadskanaal waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stadskanaal

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en relatief goedkope mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in stadskanaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen omtrent je woning. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Stadskanaal. Kijk naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stadskanaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Stadskanaal?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €650 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rinus (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Petit 6 / Mignon 6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • HP24 Standaard (Schenger), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Stadskanaal. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9500, 9501, 9502, 9503.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente