Pelletkachel kopen Noordbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Noordbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordbroek kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze website tref je omvangrijke details die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9635

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei aspecten. We spreken over: type woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9635
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordbroek misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Ecofire Carlotta 9 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en stookt 2860 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Noordbroek vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Noordbroek waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordbroek

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante optie: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in noordbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over uw huis. Relevant zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga in zee met een geschikte installateur in Noordbroek. Vraag naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Noordbroek?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg serieus. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €550 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Lia Plus (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • 98Cayenne.8-G (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Milù 14 (Ambiente & Calore), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Noordbroek. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9635.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!