Pelletkachel kopen Foxhol

Vergelijk installateurs pelletketels Foxhol

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Foxhol kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je bruikbare informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9607

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van meerdere aspecten. We spreken over: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9607
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Foxhol wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Siria TH van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Foxhol vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Foxhol waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Foxhol

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor de CV installatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope optie: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in foxhol


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn relevante vragen met betrekking tot jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als de kleur en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Foxhol. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Foxhol


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Foxhol?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet mis. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €900 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • CHARME canalizzable (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Accialo Modello 10 (AMG S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 11 kW water+ (Wodtke), vermogen 11,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Foxhol. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9607.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!