Pelletkachel kopen Kolham

Vergelijk installateurs pelletketels Kolham

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kolham kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden meerdere modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 9616

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van meerdere variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kolham iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Felix Aqua van het merk IwonaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €168,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kolham vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Kolham waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2022 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kolham

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en prijstechnisch interessante beslissing: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in kolham


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen aangaande het huis. Onder andere het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en maak een keuze voor een goede installateur in Kolham. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kolham


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Kolham?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €650 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Topfire 80 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Model NSE (L) – Lara 12 K-KKA / Redonda Basic MO (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (9 kW) (Wodtke), vermogen 9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kolham. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9615, 9616, 9619.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!