Pelletkachel kopen Tynaarlo

Vergelijk installateurs pelletketels Tynaarlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tynaarlo kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze pagina check je actuele aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 9482

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke zaken. We spreken over: jouw type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9482
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tynaarlo zeker een goede optie. Denk aan de Sophie van het merk GallusOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom en stookt 3120 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €190,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Tynaarlo vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Tynaarlo waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tynaarlo

Een nieuwe is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en relatief goedkope keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in tynaarlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste experts zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen met betrekking tot het woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als ambiance en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Tynaarlo. Houd rekening met ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tynaarlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Tynaarlo?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €900 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • DP 06 (Daiwa), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Torcello (Ambiente & Calore), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Rossi 70 (Ravelli), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Tynaarlo. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9482.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente