Pelletkachel kopen Froombosch

Vergelijk installateurs pelletketels Froombosch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Froombosch kopen biedt jou de kans om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels pelletkachelrevolutie.nl check je veelzijdige gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 9619

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke aspecten. We spreken over: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9619
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Froombosch geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Linea glass LW up 15 van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Froombosch vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Froombosch waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Froombosch

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in froombosch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen m.b.t. jouw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als de kleur en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en selecteer een erkende installateur in Froombosch. Houd rekening met referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Froombosch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Froombosch?

Momenteel bestaan er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €800 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Pupilla / Pupilla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Hermetic 12 (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • TEIA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Froombosch. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9619.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!