Pelletkachel kopen Tripscompagnie

Vergelijk installateurs pelletketels Tripscompagnie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tripscompagnie kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl tref je samengestelde toelichtingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9633

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9633
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tripscompagnie wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Strass van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Groningenconsumeert 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €168,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Tripscompagnie vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Tripscompagnie waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Tripscompagnie

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel zorgt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en kostenbesparende keuze: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in tripscompagnie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen inzake je woning. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Tripscompagnie. Kijk naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tripscompagnie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Tripscompagnie?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €600 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Lia (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • 98Cayenne.6-G (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Milù 11 (Ambiente & Calore), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Tripscompagnie. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9633.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!