Pelletkachel kopen Hellum

Vergelijk installateurs pelletketels Hellum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hellum kopen stelt je in de gelegenheid om je woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze pagina ontdek jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 9627

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei factoren. We spreken over: type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9627
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hellum iets om te overwegen. Dat kan zijn de LP up 9, Videa Mirror van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hellum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Hellum waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hellum

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en voordelige optie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in hellum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel experts doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot het huis. U kunt denken aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Hellum. Houd rekening met ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hellum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hellum?

Er zijn op dit moment allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel en pelletkachel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard extra interessant. De tegemoetkoming waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €900 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aqua Plus 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Qlima Ronda 80 Glass (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Luna (Ambiente & Calore), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hellum. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9627.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!