Pelletkachel kopen Muntendam

Vergelijk installateurs pelletketels Muntendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Muntendam kopen stelt jou in staat om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl check je samengestelde gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 9649

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9649
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Muntendam zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de MCR TR. Vulcano – 8 kW Etna van het merk PN MetalMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €168,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Muntendam vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer mensen oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Muntendam waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Muntendam

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en besparende beslissing: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in muntendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen verschillende vragen aangaande uw woonobject. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies een geschikte installateur in Muntendam. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Muntendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Muntendam?

Hedendaags vind je verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €500 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dali 90 (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • 98Redonda.6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Idro 13 (Ambiente & Calore), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Muntendam. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9649.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!