Pelletkachel kopen Harkstede

Vergelijk installateurs pelletketels Harkstede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harkstede kopen biedt jou de kans om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze vergelijker check je praktische info die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 9617

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Je kunt denken aan: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9617
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Harkstede misschien we dé oplossing. Denk aan de I-dea 9 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Harkstede vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Nederlanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Harkstede waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Harkstede

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een groene en relatief goedkope optie: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1350 per model.

pelletkachel installateurs in harkstede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen met betrekking tot je woonobject. U kunt denken aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Harkstede. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Harkstede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Harkstede?

Er zijn op dit moment allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel en pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €850 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Energy H (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Hermetic 10 (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • EBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Harkstede. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9617.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!