Pelletkachel kopen Meeden

Vergelijk installateurs pelletketels Meeden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meeden kopen stelt jou in staat om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool tref jij actuele toelichtingen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 9651

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9651
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Meeden wellicht iets voor jou. Denk aan de A 9 Iron / A 9 Stone van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Meeden vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer huizenbezitters oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Meeden waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Meeden

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem is geschikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een bewuste en aantrekkelijke installatie: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in meeden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel aannemers focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je diverse vragen aangaande jouw woonobject. Denk aan het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga voor een geschikte installateur in Meeden. Houd rekening met reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Meeden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Meeden?

In de huidige situatie zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €850 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Flori (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • 98Redonda.8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Alfa 20 (Ambiente & Calore), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Meeden. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9651.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!