Pelletkachel kopen Tjuchem

Vergelijk installateurs pelletketels Tjuchem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tjuchem kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze website vind je handige informatie die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 9939

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9939
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tjuchem misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Ethermo TPASTS 24 van het merk UNGARO S.r.L.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Tjuchem vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Tjuchem waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juni 2022) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Tjuchem

Een andere goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope optie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in tjuchem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen met betrekking tot de woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook factoren als en soort kachel en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies een goede installateur in Tjuchem. Check de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tjuchem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Tjuchem?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €800 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • OSTRO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • NOIR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98Redonda.6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Tjuchem. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9939.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!