Pelletkachel kopen Woudbloem

Vergelijk installateurs pelletketels Woudbloem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woudbloem kopen opent nieuwe deuren om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verschillende type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze website lees jij uitgebreide informatie die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9618

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Denk aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9618
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Woudbloem zeer interessant. Een voorbeeld is de Sumo RAO van het merk RikaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €168,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Woudbloem vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Woudbloem waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Woudbloem

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijs-interessante installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in woudbloem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn relevante vragen ten aanzien van je huis. U kunt denken aan de grootte van het huis de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga in zee met een betrouwbare installateur in Woudbloem. Vraag om referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Woudbloem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Woudbloem?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn honderden pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk verleidelijk. Het bedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €800 en €1300. Je kunt denken aan:

 • FAST (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Hermetic 6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • FEBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Woudbloem. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9618.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!