Pelletkachel kopen Waterhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Waterhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waterhuizen kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze tool lees je handige gegevens die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 9609

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van meerdere zaken. We spreken over: huis-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9609
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waterhuizen zeer interessant. Een voorbeeld is de cs 75 van het merk HeatdesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Waterhuizen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Waterhuizen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Waterhuizen

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in waterhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen wat vragen m.b.t. jouw woning. Voorbeelden zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en selecteer een betrouwbare installateur in Waterhuizen. Vraag naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waterhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Waterhuizen?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €800 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ellisse (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Acciaio Modello 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.
 • ivo.safe 15 kW water+ (Wodtke), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Waterhuizen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9609.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!