Pelletkachel kopen Kropswolde

Vergelijk installateurs pelletketels Kropswolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kropswolde kopen stelt jou in staat om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt meerdere type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina tref je bruikbare gegevens die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9606

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9606
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kropswolde iets om te overwegen. Dat kan zijn de Ecofire Elettra 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kropswolde vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Kropswolde waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2022 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kropswolde

Een andere is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in kropswolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent het woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Kropswolde. Houd rekening met beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kropswolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kropswolde?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €550 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Acciaio Modello 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 9 kW water+ (Wodtke), vermogen 9,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kropswolde. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9606.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!