Pelletkachel kopen Siddeburen

Vergelijk installateurs pelletketels Siddeburen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Siddeburen kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze website doorzoek je toepasbare informatie die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 9628

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei facetten. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9628
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Siddeburen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Viktor 10 van het merk Nordic FireNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Siddeburen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Siddeburen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Siddeburen

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in siddeburen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven werken in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen over je woning. Denk aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en selecteer een geschikte installateur in Siddeburen. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Siddeburen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Siddeburen?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet mis. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt tussen €900 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aqua Plus 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Petit 6 / Mignon 6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Allegra (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Siddeburen. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9628.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!