Pelletkachel kopen Overschild

Vergelijk installateurs pelletketels Overschild

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Overschild kopen stelt jou in staat om je woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker lees je accurate gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 9625

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9625
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Overschild zeer interessant. Dat kan zijn de OSTRO 50 TUBE van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €168,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Overschild vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel bewoners denken na over een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Overschild waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Overschild

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in overschild


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste experts plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen die gaan over uw woonobject. Denk aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies een erkende installateur in Overschild. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Overschild


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Overschild?

Er zijn op dit moment allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen de €850 en €1200. Je kunt denken aan:

 • TERMO PLUS 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 110 (AMG S.p.A.), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Alfa 90 Pellet (Alfaplam), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Overschild. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9625.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!